Teamet
Vi ser något vackert i att få ta hand om dig en liten stund.

Grodan & Co öppnade 1996 och frisörteamet består av handplockade talanger med olika inriktningar och specialiteter. De står för kreativitet och erfarenhet,
en fantasifullare frisersalong helt enkelt! Genom personlig service, hög kvalité &
inspirerande frisörer skapar vi tillsammans en känsla av varmt omhändertagande.

 
____________________________________________________________________

Cecilia Linde Nyberg
[Grundare | Ägare | Frisör]

UTBILDNINGAR | KURSER
Gesällbrev 1992 | Mästarbrev 2015
Handledare för frisörelever
Diplomerad färgexpert 

Elin Marjasin
[Frisör]

UTBILDNINGAR | KURSER
Gesällbrev 1995 | Mästarbrev 2019 
Diplomerad färgexpert 

Jennifer Östborg
[Frisör]
 UTBILDNINGAR / KURSER
Gesällbrev 2019
Delprov A 2012
Makeup artist 2012
Diplomerad frisör inom extension 2014

Saga Tyrefors 
[Frisör]
UTBILDNINGAR | KURSER
Gesällbrev 2023
Delprov A 2022
Årets frisörelev

Ella Aifadis
[Traniee]
PÅGÅENDE UTBILDNING
Vår trainee Ella Aifadis är 17år och går andra året på St Eriksgymnasiet frisörprogram. En underbar tjej som utvecklas hela tiden och ser nyfiket på vårt yrke och vill verkligen lära sig allt inom frisör.

 

Vad menas med trainee?
En Trainee tar hand om kunderna med stöd av en handledare. Efter skoltiden gör en trainee sina praktiktimmar hos en utbildad frisör, för att ha möjlighet  att lära sig allt inom frisöryrket. När 3000 timmar är avklarade är trainee redo för att klara hela gesällprovet! Det tar lite längre tid för en trainee att utföra frisörjobb, delvis för att handledaren alltid skall titta igenom alla jobb, och att de inte hunnit arbeta upp ett riktigt tempo! Men fördelen att gå till en trainee kanske är det billiga priset?!

Vad menas med Gesällbrev?
Gesällbrevet är branschens yrkesbevis som visar att du har utbildat dig och avlagt branschens behörighetsprov gesällprovet. Gesällbrevet härstammar från 1600-talet och i frisörbranschen har man valt att behålla det gamla dokumentet som bevis på yrkesskicklighet. Gesällprovet består av grundläggande moment i frisöryrket som följer aktuellt mode/tekniker.

Vad menas med Mästarbrev?
Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke och garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet även pålitlighet som hantverksföretagare. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare (SFS 1995:1255 och SFS 1995: 1256).